UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA PLETERNICA Jednokratnom podrškom osiguran nastavak projekta “Budi moje oči”

UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA PLETERNICA nastavlja provoditi projekt “Budi moje oči” čime je osiguran videći pratitelji za slijepe osobe.

Nakon uspješnog završetka prve faze projekta “Budi moje oči” kojeg je financirao Europski socijalni fond u 100%-tnom iznosu od 494.440,00 kn nastavak je osiguralo Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kroz Jednokratnu financijsku podršku kojom se osigurava nastavak pružanja usluge videćeg pratitelja slijepim osobama koje su nesamostalne u kretanju iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2021. godinu.

Nastavak pružanja usluge Ministarstvo je financiralo s 48.300,00 kn, a obuhvaća zapošljavanje jednog videćeg pratitelja za 20 korisnika s područja Požeško-slavonske županije. Projekt je s aktivnostima krenuo 12.6.2021., a kraj projektnog razdoblja predviđen je za 31.12.2021. godine.

Cilj projekta je stvoriti preduvjet za kvalitetniji i olakšan život slijepih osoba te poticanje njihovih društvenih, kreativnih, edukativnih i drugih aktivnosti. Projektne aktivnosti usmjerene su jačanju socijalnog uključivanja slijepih osoba, na način da im videći pratitelj pomaže u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, sudjelovanja u društvenoj participaciji te poboljšanju sveukupne kvalitete života.

Veselimo se nastavku aktivnosti…

(sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge slijepih Šestočka)

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.