UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA Predstavljanje rada udruge na radio emisiji

U sklopu emisije Zdrave minute Radio Vallis Auree, predsjednik Udruge slijepih Šestočka Marinko Zeljko, predstavio je udrugu, rad i projekte.

Predsjednik je za početak predstavio udrugu koja djeluje od 2007. godine s ciljem pomaganja slijepim i visokoslabovidnim osobama s područja Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije. Osim slijepih osoba, u svom radu pomaže i starijim osobama koji se u već podmakloj dobi češće susreću s gubljenjem vida. Smještena je iza ambulante u Pleternici u Vinogradskoj ulici, a trenutno kroz projekte zapošljava četvero zaposlenika.

Projekti koji udruga provodi su usluge videćeg pratitelja u sklopu europskog projekta “Budi moje oči”, zatim dnevni boravak za slijepe, slabovidne i osobe starije životne dobi koje financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te izgradnju edukativne staze kroz projekt “Poučna staza za slijepe” kojeg financira INA – Industrija nafte d.d.

Cijeli razgovor možete poslušati na: https://youtu.be/q-c5CCEA2ag

Emisija je sufinancirana iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.