UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA PLETERNICA Projekt “Budi moje oči” Evaluacija rada videćih pratitelja

Vrednovanje ankete napravljeno je u okviru projekta “Budi moje oči” kojim se želi pružiti pomoć slijepim osobama u obavljanju svakodnevnih zadataka, njihovo socijalno uključivanje te poboljšanje i povećanje kvalitete njihova života kroz usluge videćeg pratitelja.

Vrednovanje se temelji na uzorku od 20 osoba iz ciljane skupine odgovarajući na pitanja o korisnosti usluge.

Temeljem provedene analize na 20 ispitanika identificirano je da je projekt koristan.

Identificirano je da je projekt poboljšao položaj slijepih osoba u obavljanju svakodnevnih zadataka, njihovoj socijalnoj uključenosti te kvaliteti njihovih života kroz uslugu videćeg pratitelja.

Provedba projekta utječe na:
– povećanje kvalitete života slijepih osoba u lokalnoj sredini
– utječe na socijalnu uključenost slijepih osoba
– osjećaj sigurnosti koji dobivaju uz uslugu videćeg pratitelja
– uključenost u aktivnosti lokalne zajednice
– potrebu za korištenje usluge i u budućnosti te pružanje i šireg opsega usluga kao što su razgovori, druženja te pomoć u obavljanju kućanskih poslova.

Vanjski suradnik predlaže partnerstvo na projektima financiranim kroz Europski socijalni fond, npr. sa Hrvatskim ženskim društvom, koje trenutno provodi nekoliko projekata te ima tendenciju rasta broja prijava i projekata, a sve s ciljem pružanja što većeg broja socijalnih usluga u zajednici.

Detaljno izvješće dostupno je na linku: Evaluacija rada v.pratitelja

(sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge slijepih Šestočka)

element2_A3

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.