MARASKA D.D. PODRŽALA AKCIJU TOPLI OBROCI ZA SVE

Kako svima nama ova godina nije baš najbolje krenula, a naročito se to osjeti na osjetljivim skupinama društva, odlučili smo se “pokrenuti”. Često su takve osobe izolirane od ostatka svijeta, marginalizirane i slijepo se prolazi kraj njih.

Zbog toga smo se odlučili bar malo stati uz njih. Siromaštvo je možda teško iskorijeniti, ali svatko se može bar malo uključiti da to ne bude toliko drastično. Svi imaju pravo na dostojan život, bez obzira gdje su se rodili i kako su obilježeni.

Pokrenuta je akcija “Topli obroci za sve”. Za sada uključuje dostavu kuhanih obroka za šest obitelji koji žive u teškom siromaštvu, a čiji članovi su slijepe osobe. Dostava je organizirana tako da im naši volonteri svakodnevno u kuću dostavljaju tople obroke.

Drago nam je da postoje oni ljudi koji su spremni pomoći. Pomogli su nam i u nabavci dijela posuđa za dostavu hrane, prehrambenim namirnica, ali i financijskom pomoći za nabavku istih. Također nam je drago da je ovu akciju prepoznala i podržala Maraska d.d. s donacijom sokova. Obvezali su se svaki mjesec dostaviti 120 l sokova, odnosno svakodnevno su predvidjeli 0,2 l po osobi. Velika hvala svima koji su do sada pomogli i time obiteljima omogućili topli obrok.

U akciju se možete priključiti i na dalje. Sve one koji žele pomoći pozivamo da se obrate na naše kontakte.

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.