Uz pomoć Ininog Zelenog pojasa 2020. završena izgradnja „Poučne staza za slijepe“

U sklopu programa Ininog Zelenog pojasa 2020., natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša, prirode i klime, završene su aktivnosti iz projekta “Poučna staza za slijepe”.

Projekt je realiziran kroz aktivnosti: nabavka materijala, čišćenje i uređivanje zemljane podloge, postavljanje staze, nabavka sadnica i natpisnih pločica, sadnja sadnica i uređivanje okoliša, postavljanje poučnih pločica, druženje i promocija te edukativne radionice snalaženja u prostoru kroz osjet dodira i mirisa.

Uz pomoć Ininog Zelenog pojasa 2020., slijepim i visoko slabovidnim osobama, omogućilo se da kroz osjećaj dodira i mirisa, natpisnih pločica i edukativnih radionica bolje upoznaju s okolinom koja ih okružuje te lakše snalaze u prostoru.

Zahvaljujemo se Ini na podršci te svim volonterima i članovima koji su zaslužni za uspješnu realizaciju projekta, čime je unapređen položaj slijepih osoba u lokalnoj zajednici – ističe predsjednik Udruge Marinko Zeljko.

Fotogalerija u nastavku…

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.