UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA PLETERNICA Predstavljanje projekta “Budi moje oči” na radio emisiji

U sklopu poziva Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. provodi se projekt „Budi moje oči“ koji slijepim osobama omogućuje prijevoz, pratnju i asistenciju u svakodnevnom životu. Projekt se provodi 24 mjeseca, od 11. lipnja 2019. do 11. lipnja 2021. Nositelj projekta je Udruga slijepih Šestočka iz Pleternice, a financira ga Europski socijalni fond u 100%-tnom iznosu od 494.440,00 kn.

Projekt “Budi moje oči” predstavio je voditelj projekta Tomislav Stojčević gostovanjem na radio emisiji. Istaknu je kako je projekt „Budi moje oči“ njihov prvi europski projekt financiran od strane Europskog socijalnog fonda. Cilj mu je stvoriti preduvjete za kvalitetniji i lakši život slijepim osobama te poticati njihove društvene, kreativne, edukativne i druge aktivnosti. Projektnim aktivnostima pomaže se slijepim osobama u obavljanju svakodnevnih zadaća, na način da im se pruža neposredna pomoć od strane videćih pratitelja.

Na radio emisiji govorilo se o korisnicima projekta i utjecaju njegovog provođenja na korisnike. Saznali smo načine na koje je utvrđeno postojanje problema te više informacija o iskustvima u provođenju projekta.

Zanimljivi razgovor možete poslušati na: https://youtu.be/Lj_TDws45n0

 (Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge slijepih Šestočka)

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.