Inin Zeleni pojas 2020. pomaže u izgradnji „Poučne staza za slijepe“

INA, d.d. kroz program Zeleni pojas 2020., između 285 pristiglih projekata, izabrala je 10 najzanimljivijih. Među njima se našao i naš projekt „Poučna staze za slijepe“. Poučna staza za slijepe obuhvaća postavljanje staze prilagođene kretanju slijepih osoba. Oko staze će se posaditi različite aromatične biljke s edukativnim oznakama na Brailleovom pismu i uvećanom tisku. Želja nam je da se slijepe i visoko slabovidne osobe kroz osjećaj dodira i mirisa, natpisnih pločica i edukativnih radionica bolje upoznaju s okolinom koja ih okružuje te lakše snalaze u prostoru.

Veselimo se novom projektu i što nam je INA kroz svoj program dala priliku da unaprijedimo položaj slijepih osoba u lokalnoj zajednici. S aktivnostima vezanim za projekt krenut ćemo već u ovoj godini, a završetak je predviđen za rujan 2021. godine.

 

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.