“Kućica u prirodi za slijepe i slabovidne osobe”

logo_ina_610

 

INA d.d u sklopu natječaja “Zeleni pojas” kao sponzor projekta ”Kućica u prirodi za slijepe i slabovidne osobe” nam je dodijelila sredstva u iznosu od 29.000,00 kn za izgradnju drvene kućice u naselju Gradac u blizini dječjeg igrališta za slijepe i slabovidne osobe.

Poticaj za prijavu bila je želja da se u novouređenoj drvenoj kućici omogući slijepim i slabovidnim osoba osnove programa snalaženja i orijentacije u prostoru uz individualan i grupni rad te da uspješnim savladavanjem programa osobe oštećena vida postignu određenu razinu samostalnosti u kretanju, što je preduvjet za uspješan i neovisan život i potpunu integraciju ili reintegraciju u društvu.

Poslove pripreme terena i i postavljanja kućice članovi Udruge slijepih Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije te svi zainteresirani mještani odradit će volonterski.

Poslove izrade kućice i dr. odradit će volonteri Udruge za pomoć djeci i mladima Radost, volonteri Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba sa invaliditetom RH te će tako donirati svoj rad u provedbi ovog projekta i zajedno s ostalim volonterima pokazati zajednici svoj rad.

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.