Članak o Udruzi s Pleter portala

UDRUGA SLIJEPIH: Trudimo se da naših sedamdesetak članova ostvaruju svoja prava

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Marica Gavrilović iz Sulkovaca najmlađi je član Udruge slijepih grada Pleternice i Požeško-slavonske županije, tek šest mjeseci, a puna je hvale za udrugu. – Vidim samo 4 i pol posto i tranijih godina sam pokušavala preko udruge u Požegi nešto napraviti da mi se pomogne oko ostvarenja raznih prava ali nisam uspjela. Imam dva sina koji mi pomognu oko nekih osnovnih, svakodnevnih stvari no, to je drugo..sad sam evo, u kratkom vremenu preko pleterničke udruge dobila laptom i sat za slijepe. Osim toga, kad mi šta drugo zatreba, samo nazovem i Ivana odmah sve rješava – kazala je gospođa Marica.

Osamdesetjednogodišnji Antun Ružičić iz Pleternice stariji je od gospođe Ankice i po godinama i po stažu u udruzi. Vidi samo jedan posto ali ipak, kad je lijepo vrijeme prošeće do obližnje trgovine ili nešto radi u dvorištu. – Imam sve što mi treba, obilaze me i pomognu ako šta zatražim..samo, nema više cura u okolici. Jedna je tu iz susjedstva otišla u starački dom a druga je umrla. Sad me još samo Ivana obilazi – našalio se čika Antun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Ivana Štetić u Udruzi je već tri godine zaposlena kao administrator i terenski radnik. – Povremeno obilazim naše članove i pomažem im oko onog što im je najpotrebnije: odvezem ih doktoru, kupim im lijekove, pomognem oko drva i slično. Mnogi od njih žive sami pa im je još draže kad netko dođe s kim mogu popričati – kazala je Ivana. Uz Ivanu Štetić u udruzi na raznim poslovima još rade i Kristina Uhrin, Silvija Arambašić i naravno, predsjednik Drago Bonić. – Udruga radi sedam godina i glavni nam je cilj da našim članovima pomognemo da ostvare svoja osnovna prava koja im po zakonu pripadaju. Bilo bi nam drago da nam se jave i druge slijepe i slabovidne osobe kojih ima na našem području a koje još nisu naši članovi – rekao je D.Bonić.

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.