UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA PLETERNICA Obilježen Međunarodni dan slijepih

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana slijepih u prostorijama Udruge slijepih Šestočka održana je svečana sjednica otvorena za javnost.

Uz prisustvo članova, gostiju i medija javnosti su prezentirani svakodnevni izazovi s kojima se susreću slijepe osobe na području urbanih i ruralnih sredina. Zaključci su definirani u okviru neprilagođenih prilaza i parkinga, gužve i buke, oštećenih staza i kolnika, nepristupačnosti usluga i informacija te neodgovornosti ili manjka svijesti o problemima slijepih osoba unutar lokalne zajednice.

Udruga slijepih Šestočka na niz problema želi odgovoriti programima pa se tako može pohvaliti da provodi nekoliko projekata koji za cilj imaju unaprijediti kvalitetu slijepih i visokoslabovidnih osoba, ali i drugih ugroženih skupina kao što su starije osobe, osobe s invaliditetom i socijalno ugrožene osobe.

Svečanost je završila otvaranjem kuhinje opremljene pomagalima prilagođenim slijepim osobama i druženjem uz domjenak i igre na pikadu.

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.