Monthly Archives: rujan 2016

“Kućica u prirodi za slijepe i slabovidne osobe”

logo_ina_610

 

INA d.d u sklopu natječaja “Zeleni pojas” kao sponzor projekta ”Kućica u prirodi za slijepe i slabovidne osobe” nam je dodijelila sredstva u iznosu od 29.000,00 kn za izgradnju drvene kućice u naselju Gradac u blizini dječjeg igrališta za slijepe i slabovidne osobe.

Poticaj za prijavu bila je želja da se u novouređenoj drvenoj kućici omogući slijepim i slabovidnim osoba osnove programa snalaženja i orijentacije u prostoru uz individualan i grupni rad te da uspješnim savladavanjem programa osobe oštećena vida postignu određenu razinu samostalnosti u kretanju, što je preduvjet za uspješan i neovisan život i potpunu integraciju ili reintegraciju u društvu.

Poslove pripreme terena i i postavljanja kućice članovi Udruge slijepih Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije te svi zainteresirani mještani odradit će volonterski.

Poslove izrade kućice i dr. odradit će volonteri Udruge za pomoć djeci i mladima Radost, volonteri Udruge za razvoj i unapređenje pomagala i kvalitete življenja osoba sa invaliditetom RH te će tako donirati svoj rad u provedbi ovog projekta i zajedno s ostalim volonterima pokazati zajednici svoj rad.

Projekt “Prijatelji prirode”

Projekt “Prijatelji prirode” koji je sponzorirala Ina d.d. za izgradnju dječjeg igrališta u naselju Vesela je pri kraju. Projektom smo željeli omogućiti tjelesni i mentalni razvoj kako zdrave djece tako i djece sa posebnim potrebama te isto tako kolektivnu i samostalnu igru obje grupacije.

U samoj provedbi projekta sudjelovali su volonteri partnerskih udruga, mještani naselja Vesela, te sami volonteri Udruge slijepih Grada Pleternice i Požeško-slavonske županije.

Svečano otvorenje je planirano 01.listopada 2016.g te se nadamo da će nas vremenski uvjeti poslužiti.

Vidimo se!

Zahvaljujemo na suradnji!1New Image6New Image3New Image2