Prezentacija pomagala za slijepe

U sklopu programa razvoja kvalitetnijeg života slijepih i slabovidnih osoba organizirana je prezentacija pomagala. Radionicu na kojoj su korisnici mogli saznati nešto više o pomagalima za slijepe i slabovidne osobe, ali i isprobati njihovu funkcionalnost provodila je gospođa Jasmina Kuhar, ispred tvrtka  Cobolt Systems Ltd. – Zagreb.

Na vrlo zanimljivom predstavljanju upoznati smo sa širokim asortimanom namijenjenih našim korisnicima. Sva pomagala su jednostavna za korištenje, dolaze s hrvatskim uputama, u sebi imaju govornu jedinicu te su ovisno o vrsti pomagala prilagođena slijepim i slabovidnim osobama. Također je vrlo važno istaknuti da je posebna pozornost usmjerena sigurnom načinu rukovanja.

Tako smo mogli vidjeti različita prilagođena pomagala kao što su mobilni telefoni, oprema za kuhanje, društvene igre, povećala, satovi i druga pomagala za svakodnevnu uporabu, čijim korištenjem se znatno olakšava život slijepim i slabovidnim osobama. Više o karakteristikama i samim cijenama pomagala možete vidjeti u katalogu na linku: Katalog proizvoda – Cobolt Systems.

Za više informacija o postupku naručivanja slobodno nas kontaktirajte na naše kontakte.

 

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.