Budi moje oči

“Budi moje oči” projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda čijom se provedbom osiguravaju preduvjeti za kvalitetniji i olakšan život slijepih osoba te poticanje njihovih društvenih, kreativnih, edukativnih i drugih aktivnosti.  Potpora je osigurana za 20 slijepih osoba na području Grada Pleternice i okolnih naselja, odnosno cijele Požeško-slavonske županije, u razdoblju od 24 mjeseca (11.6.2019. – 11.6.2021.). Ukupna vrijednost projekta je 494.440,00 kuna.

Projektnim aktivnostima pomoći će se slijepim osobama u obavljanju svakodnevnih zadaća, na način da će im biti pružena neposredna pomoć od strane videćih pratitelja. Međutim, ta pomoć predviđena je i na način da se korisnicima pruži obuka i edukacija u obavljanju određenih zadataka, kao što su kućanski poslovi, pomoć pri administrativnim poslovima, odnosno čitanju dokumenata, uputnica, recepata, kao i pisanju određenih dopisa i drugog. Na taj način korisnicima se želi pomoći da u budućnosti budu što samostalniji.

Na provedbi projekta zaposlen je voditelj projekta i dva videća pratitelja. Za više informacija možete nam se obratiti dolaskom na adresu ili na kontakte:

Udruga slijepih Šestočka
Vinogradska 22
34 310 Pleternica

Tel: +385(0)34 251 534
Tel/Fax: +385(0)34 251 593

E-mail: udruga.slijepih.pleternice@gmail.com

 

Korisni linkovi:
Europski strukturni i investicijski fondovi
Europski socijalni fond

 

Bez naslova

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.