Ina d.d. osigurala sredstva za gradnju kućice u prirodi za slijepe i slabovidne osobe

Realizacijom projektnog prijedloga ćemo obuhvatiti slijepe i slabovidne osobe, svu djecu i mlade s područja Grada Pleternice, zainteresirane građane. Realizacijom projektnog prijedloga ćemo omogućiti slijepim i slabovidnim osobama nova znanja, vještine i iskustva, isto tako ćemo spriječiti daljnju izoliranost logo_ina_610

slijepih i slabovidnih osoba organizacijom navedenih sadržaja, a na neki način utjecati na problem okupljanja djece na cesti.

Ojačat ćemo sportsko rekreativne sposobnosti ciljane skupine jer ćemo imati organizirane sadržaje  u zabavno-društvenim igrama.

Poticaj za prijavu bila je želja da se u novouređenoj drvenoj kućici omogući slijepim i slabovidnim osoba osnove programa snalaženja i orijentacije u prostoru uz individualan i grupni rad te da uspješnim savladavanjem programa osobe oštećena vida postignu određenu razinu samostalnosti u kretanju, što je preduvjet za uspješan i neovisan život i potpunu integraciju ili reintegraciju u društvu. Nadalje, djeci i mladima, te mještanima naselja Gradac daje se  mogućnost da uz fizičku aktivnost, uživaju i na svježem zraku te isto tako kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme.

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>