UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA PLETERNICA: Osiguran nastavak videćeg pratitelja kroz program „Budi moje oči 2“

U okviru Ograničenog poziva dvogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2022. – 2023. Udruga slijepih Šestočka osigurala je nastavak usluge videćeg pratitelja kroz program „Budi moje oči 2“. Program se provodi od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2023., a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 97.000,00 kn za prvu godinu.

U petak 18. veljače 2022. u Slavonskom Brodu održano je svečano uručivanje ugovora koje je korisnicima osobno uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Na svečanom prijemu sudjelovali su predstavnici udruga s područja Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, a koji će u naredne dvije godine pružati usluge asistencije osobama s invaliditetom.

Ugovori su dodijeljeni u okviru Ograničenog poziva za prijavu dvogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2022. – 2023.

Cijeli poziv uključuje ukupno 135 ugovora u vrijednosti većoj od 72,4 milijuna kuna. Među odabranim programima našla se i Udruga slijepih Šestočka kojoj je Ministarstvo odobrilo 97.000,00 kn za provođenje programa „Budi moje oči 2“. Program videćeg pratitelja u kontinuitetu se provodi od 2019. godine, a osigurava videćeg pratitelja za 20 korisnika s područja Požeško-slavonske županije.

Cilj programa je pružiti pomoć slijepim osobama u obavljanju svakodnevnih zadataka kako bi se ojačalo socijalno uključivanje osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećala kvaliteta usluge videćeg pratitelja. Projektne aktivnosti usmjerene su povećanju socijalne uključenosti i unapređenja kvalitete života te poticanje što veće samostalnosti i neovisnosti življenja osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Veselimo se nastavku aktivnosti…

(sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge slijepih Šestočka)

About Udruga slijepih

Udruga je osnovana 2007. godine. Ciljevi naše udruge su pružanje pomoći našim članovima u ostvarivanju njihovih prava i obaveza. Udruga djeluje zbog specifičnih potreba slijepih, zaštite i promicanje zajedničkih interesa i ciljeva.