Monthly Archives: veljača 2022

UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA PLETERNICA: Osiguran nastavak videćeg pratitelja kroz program „Budi moje oči 2“

U okviru Ograničenog poziva dvogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge osobne asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2022. – 2023. Udruga slijepih Šestočka osigurala je nastavak usluge videćeg pratitelja kroz program „Budi moje oči 2“. Program se provodi od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2023., a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 97.000,00 kn za prvu godinu.

U petak 18. veljače 2022. u Slavonskom Brodu održano je svečano uručivanje ugovora koje je korisnicima osobno uručio ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović.

Na svečanom prijemu sudjelovali su predstavnici udruga s područja Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije, a koji će u naredne dvije godine pružati usluge asistencije osobama s invaliditetom.

Ugovori su dodijeljeni u okviru Ograničenog poziva za prijavu dvogodišnjih programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2022. – 2023.

Cijeli poziv uključuje ukupno 135 ugovora u vrijednosti većoj od 72,4 milijuna kuna. Među odabranim programima našla se i Udruga slijepih Šestočka kojoj je Ministarstvo odobrilo 97.000,00 kn za provođenje programa „Budi moje oči 2“. Program videćeg pratitelja u kontinuitetu se provodi od 2019. godine, a osigurava videćeg pratitelja za 20 korisnika s područja Požeško-slavonske županije.

Cilj programa je pružiti pomoć slijepim osobama u obavljanju svakodnevnih zadataka kako bi se ojačalo socijalno uključivanje osoba s invaliditetom kroz daljnji razvoj i povećala kvaliteta usluge videćeg pratitelja. Projektne aktivnosti usmjerene su povećanju socijalne uključenosti i unapređenja kvalitete života te poticanje što veće samostalnosti i neovisnosti življenja osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Veselimo se nastavku aktivnosti…

(sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge slijepih Šestočka)