Monthly Archives: ožujak 2022

UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA: Druženje s Udrugom slijepih Pakrac-Lipik

Dana 14.3.2022. otputovali smo za Pakrac gdje smo posjetili Udrugu slijepih Pakrac-Lipik.

Udruga slijepih Pakrac-Lipik je osnovana 1996. s ciljem rada za opće dobro, te promicanje razvitka i unaprjeđenje statusa slijepih osoba u svim segmentima života, te zaštite njihovih prava i interesa kao temeljnih ljudskih prava, a osobito: dostojanstva, jednakosti, mogućnosti, univerzalnog dizajna, pristupačnosti, ravnopravnosti i nediskriminacije, te života u zajednici uz podršku.

Udruga broji 44 člana s područja gradova Lipika i Pakraca, a za njih organizira redovna druženja dva puta tjedno, obilazi postojeće te identificira potencijalne članove, pruža pomoć članovima u ostvarivanju njihovih prava i interesa, osigurava članovima potrebna pomagala, održava dnevne boravke, provodi program videćih pratitelja i još puno drugih raznolikih aktivnosti prilagođenih potrebama članova.

Nakon upoznavanja i razmjene iskustava, ali i dogovora oko suradnje između udruga uslijedilo je ugodno druženje. S lijepim i toplim željama napuštamo Pakrac i vraćamo se u Pleternicu gdje ćemo nakon ovog druženja moći još kvalitetnije obavljati svoju ulogu u zajednici.