Monthly Archives: travanj 2021

EDUKATIVNA RADIONICA: “Aktivni u zajednici”

Danas (22. travnja 2021.) smo se u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica družili s predstavnicima Zaklada Slagalice iz Osijeka koja je provela program edukacije „Aktivni u zajednici“. Cilj edukacije bilo je jačanje aktivizma i filantropije u lokalnoj zajednici.

Organizator edukativne radionice je Društvo Naša djeca Pleternica, a osim Udruge slijepih Šestočka na predavanju su sudjelovali predstavnici Poduzetničkog centra Pleternica, Turističke zajednice Grada Pleternice, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Udruga za pomoć djeci i mladima Radost i Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „OSMJEH“.

Interaktivnim načinom edukacije usvojili smo različite ideje koje će nam pomoći pri osmišljavanju i uspješnom provođenju novih projekata. Zahvaljujemo se Društvu Naša djeca Pleternica na pozivu, a mi se nadamo da smo im bar malo pomogli u iznalaženju ideja i predlaganju rješenja za realizaciju zabavno-poučne sportske staze (poligona) za djecu i mlade, koji smo svojevrsno obradili metodom brainstorming. Želimo im puno sreće u realizaciji predloženog projekta koji će kroz poticanje djece i mladih na igru, razvoj motorike i razmišljanja te boravka na otvorenom biti od velike koristi za lokalnu zajednicu. Cilj im je različitim akcijama prikupiti vlastita sredstva za financiranje poligona, pokrenuti eko-akciju skupljanja plastičnih boca i realizirati navedeno.