Monthly Archives: travanj 2021

EDUKATIVNA RADIONICA: “Aktivni u zajednici”

Danas (22. travnja 2021.) smo se u Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica družili s predstavnicima Zaklada Slagalice iz Osijeka koja je provela program edukacije „Aktivni u zajednici“. Cilj edukacije bilo je jačanje aktivizma i filantropije u lokalnoj zajednici.

Organizator edukativne radionice je Društvo Naša djeca Pleternica, a osim Udruge slijepih Šestočka na predavanju su sudjelovali predstavnici Poduzetničkog centra Pleternica, Turističke zajednice Grada Pleternice, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Udruga za pomoć djeci i mladima Radost i Udruga za pomoć djeci s posebnim potrebama i poteškoćama u učenju „OSMJEH“.

Interaktivnim načinom edukacije usvojili smo različite ideje koje će nam pomoći pri osmišljavanju i uspješnom provođenju novih projekata. Zahvaljujemo se Društvu Naša djeca Pleternica na pozivu, a mi se nadamo da smo im bar malo pomogli u iznalaženju ideja i predlaganju rješenja za realizaciju zabavno-poučne sportske staze (poligona) za djecu i mlade, koji smo svojevrsno obradili metodom brainstorming. Želimo im puno sreće u realizaciji predloženog projekta koji će kroz poticanje djece i mladih na igru, razvoj motorike i razmišljanja te boravka na otvorenom biti od velike koristi za lokalnu zajednicu. Cilj im je različitim akcijama prikupiti vlastita sredstva za financiranje poligona, pokrenuti eko-akciju skupljanja plastičnih boca i realizirati navedeno.

HUMANITARNA AKCIJA SE NASTAVLJA: Paketi s vrećicama su krenuli na put po Lijepoj našoj za humanitarnu akciju „Tonski studio za slijepe“

Humanitarna akcija “Tonski studio za slijepe” naišla je na pozitivne odgovore diljem Lijepe naše.

Primili smo puno lijepih poruka, podrške, želja i pozdrava iz svih dijelova Hrvatske. Nisu to bile samo poruke ohrabrenja već i donacije, čime je s današnjim danom poslano više od 400 vrećica za višekratnu upotrebu. S tim da su se pojedini donatori odrekli i vrećica i bez ikakvog znaka pažnje izvršili donaciju. Svima velika hvala.

Dok se ne prikupe sva potrebna financijska sredstva s humanitarnom akcijom nastavljamo i dalje.

Podsjećamo da za svaku zaprimljenu donaciju Donatoru šaljemo vrećice s raznim motivima kojima se žele prikupiti financijska sredstva potrebna za opremanje tonskog studija. Isti se planira uspostaviti u svrhu snimanja knjiga u zvučnoj tehnici, tzv. zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne osobe.

Vrijednost jedne vrećice s motivom iznosi 25,00 kn (u cijenu je uračunata poštarina).

Molimo sve koji se žele uključiti i mogu nas podržati da na donaciji naznače: “Donacija za humanitarnu akciju – Tonski studio za slijepe”.

Po zahtjevu donatora za svaku donaciju izdajemo Potvrdu o donaciji.

Za više informacija ili narudžbu navedenih vrećica obratiti nam se možete na kontakte: udruga.slijepih.pleternice@gmail.com ili 034/251-534.